Сегодня: Пятница, 24 Февраля 2017 года
Власть

Три важливі рішення, які сьогодні прийняли детутати Львівської облради

  •   Илона Мамаева  •   032.ua   •   9176
Три важливі рішення, які сьогодні прийняли детутати Львівської облради




У вівторок, 15 вересня, у Львові відбулось засідання сесії Львівської обласної ради. Під час засідання депутати ухвалили кілька важливих рішень. 


Програма підтримки демобілізованих учасників АТО та їхніх сімей



Депутати Львівської обласної ради затвердили Програму підтримки у Львівській області демобілізованих воїнів, які повертаються з АТО, та їхніх сімей.


Основна мета програми – покращення матеріального стану демобілізованих військовослужбовців, які повертаються із зони АТО, та їхніх сімей шляхом надання їм одноразової адресної допомоги.


Адресна грошова допомога виділятиметься на підставі заяви, копії посвідчення «Учасника бойових дій», витягу з наказу командира військової частини про виключення зі списків особового складу частини, а для військовослужбовців строкової військової служби – копія військового квитка (для звільнених із служби), копій сторінок паспорта отримувача одноразової допомоги, на яких зазначено його прізвище, ім’я, по батькові та місце реєстрації, копії ідентифікаційного коду отримувача та номера власного банківського рахунку.
Дія програми розрахована на 2015 – 2017 роки.



4 млн грн для соціальних виплат дітям загиблих учасників АТО



Депутати також затвердили Програму соціальних виплат у Львівській області на 2015–2019 роки дітям військовослужбовців, які загинули під час участі в антитерористичній операції або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, отриманих у зоні АТО.



Загалом на реалізацію програми з обласного бюджету передбачено виділити 20 млн грн. Зокрема, у 2015 році фінансовий ресурс на реалізацію заходів програми становитиме 4 млн грн.


Кошти будуть спрямовані на покращення умов життя та стану здоров’я дітей, батьки яких загинули, захищаючи цілісність держави в зоні проведення АТО, а також на збільшення можливостей всебічного розвитку особистості дітей загиблих учасників АТО.


За виконання мобілізації — гроші на інфраструктурні проекти 








На сесії Львівської обласної ради затвердили Програму розвитку інфраструктури населених пунктів Львівської області, які перевиконали мобілізаційне завдання у 2015 році. Йдеться про 8 громад в області, які упродовж шести хвиль мобілізації демонстрували найвищі показники. На цю Програму передбачено кошти в сумі 2,5 млн гривень.


Нагадаємо, що найвищі показники продемонстрували Станіславчицька сільська рада Бродівського району, Тучапська сільська рада Городоцького району, Купич-Волявська сільська рада Жовківського району, Зубівмостівська та Убинівська сільська рада Кам'янко-Бузького району, Синьківська та Тетевчицька сільська рада Радехівського району, Сянківська сільська рада Турківського району Львівщини.



До слова, ще на одну сесію Львівської облради депутати зберуться уже через тиждень, 22 вересня.




www.032.ua







В связи с событиями, происходящими в мире, многие комментарии приобретают всё более оскорбительный, а порой и вовсе экстремистский характер.

В этой связи редакция временно закрывает возможность комментирования на сайте.

Вместе с тем мы с уважением относимся к праву каждого читателя высказывать свое мнение, поэтому мы оставляем возможность обсуждения новостей в наших группах в социальных сетях: Facebook, ВКонтакте, Одноклассниках, Google+ и Twitter.