Сегодня: Суббота, 22 Октября 2016 года
Политика

«Уряд надав погодження Львову на залучення інвестиційних коштів для рекультивації полігону», – Володимир Гройсман

  •   Игорь Паньков  •   032.ua   •   9080
«Уряд надав погодження Львову на залучення інвестиційних коштів для рекультивації полігону», – Володимир Гройсман




Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман прокоментував ситуацію з вирішенням сміттєвої проблеми у Львові.


Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради. 


За словами Володимира Гройсмана, 27 вересня уряд прийняв рішення надати погодження міській владі Львова щодо залучення коштів Європейського інвестиційного банку для рекультивації полігону. Також він пообіцяв забезпечити підтримку держави місту у вирішенні цього питання й надалі.


«Уряд готовий всіляко сприяти вирішенню цієї проблеми. Я розумію, що від неї страждають ті люди, які живуть навколо цього полігону. І я розумію, що це величезна проблема для мешканців Львова. Тому наше завдання сьогодні – допомогти. Я хочу вас поінформувати, що 27 вересня уряд прийняв рішення надати погодження Львову на залучення інвестиційних коштів для рекультивації полігону. Зараз треба, щоб міська рада провела переговорний процес із Європейським інвестиційним банком, і як тільки вони узгодять усі параметри взаємодії, уряд це також підтримає», – зазначив Володимир Гройсман.


«Уряд готовий всіляко сприяти вирішенню цієї проблеми. Я розумію, що від неї страждають ті люди, які живуть навколо цього полігону. І я розумію, що це величезна проблема для мешканців Львова. Тому наше завдання сьогодні – допомогти. Відтак, 27 вересня уряд прийняв рішення надати погодження Львову на залучення інвестиційних коштів для рекультивації полігону. Зараз треба, щоб міська рада провела переговорний процес із Європейським інвестиційним банком, і як тільки вони узгодять усі параметри взаємодії, уряд це також підтримає», – зазначив Володимир Гройсман.


Водночас, як додав міський голова Львова Андрій Садовий, розпочати будівництво нової надпотужної сміттєпереробної лінії заплановано уже наступного року.


«Для реалізації комплексної проблеми щодо нашого полігону і будівництва нового заводу ми маємо підтримку Європейського інвестиційного банку. Це кредит на 25 років під 1,5%. Це надзвичайно вигідно і для міста, і для держави, але потребує акцептації уряду. Ми отримали позитивний висновок Міністерства фінансів, і зараз переходимо на наступний етап. Переконаний, що дуже швидко ми розпочнемо процес проектування, щоб наступного року стартувати з будівництвом заводу з глибинної переробки сміття. Зараз ми почнемо рекультивацію.  Незважаючи на труднощі в розмові з малехівською громадою, втручання політичних чинників, ми будемо йти вперед і проведемо рекультивацію. Думаю, ми знайдемо повне порозуміння з громадою. Для львів'ян важливо, щоб у Львові було чисто. Мені приємно, що сьогодні ситуація набагато краща, ніж була. Хоча, звичайно ж, вона не ідеальна: кожного дня ми маємо проблеми з виведенням відходів, адже вивозити по 700 тонн щодня не просто», – зазначив міський голова.




























www.032.ua





В связи с событиями, происходящими в мире, многие комментарии приобретают всё более оскорбительный, а порой и вовсе экстремистский характер.

В этой связи редакция временно закрывает возможность комментирования на сайте.

Вместе с тем мы с уважением относимся к праву каждого читателя высказывать свое мнение, поэтому мы оставляем возможность обсуждения новостей в наших группах в социальных сетях: Facebook, ВКонтакте, Одноклассниках, Google+ и Twitter.