Сегодня: Понедельник, 18 Июля 2016 года
Спорт

З полону бойовиків у зоні АТО звільнили 12 українських Героїв

  •   Илона Мамаева  •   032.ua   •   8921
З полону бойовиків у зоні АТО звільнили 12 українських Героїв




Серед звільнених – як цивільні, так і військові, дехто з них перебував в полоні майже рік – з часу битви за Іловайськ.


Про це під час брифінгу, що відбувся у п’ятницю, 28-го серпня, повідомила Уповноважений Президента України з питань мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко.


За її словами, вільнення відбулося завдяки тісній координації зусиль Мінської гуманітарної групи зі Службою безпеки України та Міністерства оборони. Крім того, звільнення українських бійців не було б можливим без допомоги волонтерів, які ризикували власним життям під час переговорів із терористами.


Найважливіше, що сьогодні всі вони будуть зі своїми родинами


"Найважливіше, що сьогодні всі вони будуть зі своїми родинами. Маємо велику надію на те, що що процес звільнення заручників нарешті буде розблоковано", - заявила Ірина Геращенко.


В списку осіб, що незаконно утримуються, 156 прізвищ - це військові, представники добровольчих батальйонів і цивільні особи. Водночас за весь час проведення АТО було звільнено і знайдено 2882 людини.





В связи с событиями, происходящими в мире, многие комментарии приобретают всё более оскорбительный, а порой и вовсе экстремистский характер.

В этой связи редакция временно закрывает возможность комментирования на сайте.

Вместе с тем мы с уважением относимся к праву каждого читателя высказывать свое мнение, поэтому мы оставляем возможность обсуждения новостей в наших группах в социальных сетях: Facebook, ВКонтакте, Одноклассниках, Google+ и Twitter.