Сегодня: Суббота, 25 Февраля 2017 года
Общество

Богдан Ступка навіки вписав своє ім’я в історію українського театру та кіно, - Богдан Козак

  •   Ильяс Горский  •   032.ua   •   10847
Богдан Ступка навіки вписав своє ім’я в історію українського театру та кіно, - Богдан Козак




У середу, 22 липня, минає 3 роки з дня смерті видатного актора театру та кіно, Героя України Богдана Сільвестровича Ступки.


Сьогодні друзі та колеги Богдана Сільвестровича діляться своїми спогадами про видатного митця.


Так, за словами народного артиста України, актора львівського національного театру імені Марії Заньковецької, Богдана Миколайовича Козака, Богдан Ступка був видатною людиною та актором. Міг зіграти будь-яку роль і ніколи не забував про свій рідний театр.


Йому все було під руку, він блискуче володів мімікою обличчя, міг перевтілитися у будь-яку роль.


“Україна дійсно втратила  великого актора і театру і кіно. В кіно Богдана Ступку можна порівняти із постаттю Івана Миколайчука. До речі, саме завдяки Миколайчуку Богдан Сільвестрович зіграв свою першу роль у кіно.  Йому все було під руку, він блискуче володів мімікою обличчя, міг перевтілитися у будь-яку роль. Згадую, як під час гастролей театру імені Заньковецької у Москві, Ступа блискуче зіграв роль Механтропа — робота, який мав працювати у космосі. За зіграну роль він отримав почесну відзнаку від Московського художнього театру. Це для молодого Ступки була дуже визначна подія.


Ми втратили великого актора і керівника. Він ніколи не забував про свій рідний театр ім. Марії Заньковецької, завжди допомагав акторам, які грали у театрі. Дуже доброю був людиною. Пам'ятаю, коли він був міністром культури, саме завдяки зусиллям Ступки, львівському театру повернули статус національного. Богдан Ступка навіки вписав своє славне ім’я в історію українського театру та кіно. Його світла пам’ять завжди буде в наших серцях”, розповідає Богдан Козак.


Нагадаємо, великий актор помер 22 липня 2012 року після тривалої хвороби, на 71 році життя, у київській клініці “Феофанія”, де він проходив курс лікування. 





В связи с событиями, происходящими в мире, многие комментарии приобретают всё более оскорбительный, а порой и вовсе экстремистский характер.

В этой связи редакция временно закрывает возможность комментирования на сайте.

Вместе с тем мы с уважением относимся к праву каждого читателя высказывать свое мнение, поэтому мы оставляем возможность обсуждения новостей в наших группах в социальных сетях: Facebook, ВКонтакте, Одноклассниках, Google+ и Twitter.