Сегодня: Пятница, 24 Февраля 2017 года
Общество

У Львові оголошено конкурс кінопректів ігрових короткометражних фільмів соціального спрямування

  •   Карина Светлова  •   032.ua   •   9169
У Львові оголошено конкурс кінопректів ігрових короткометражних фільмів соціального спрямування




Тематика кінострічок - примирення, соціальна інтеграція у суспільстві та постконфліктне врегулювання.


Про це 032.ua повіомили у прес-службы ЛМР.


Так, за словами директора Львівської кінокомісії Ольги Райтер, загальна сума проекту становить 104 тисячі гривень, а на кожен фільм передбачено виділити приблизно по 25 тисяч гривень.


Я впевнена, що вже прийшов час відроджувати кіновиробництво у Львові


“Звичайно, цих коштів буде мало, тому вже зараз ми шукаємо додаткові джерела фінансування. Я впевнена, що вже прийшов час відроджувати кіновиробництво у Львові. Дуже важливо, що зйомки стрічок будуть відбуватись тут, у Львові, що дозволить розвивати дану спільноту, а людям, які ніколи не займалися створенням кінострічок — навчитись чогось нового”, - розповідає Ольга Райтер.


Водночас, в.о. керівника відділу маркетину та культурних індустрій управління культури ЛМР Богдана Брилинська вважає, що подібний проект — дуже гарна перспектива аби відродити та розвинути кіноіндустрію у Західному регіоні.


Такі проекти створюються, аби підтримувати культурну галузь, адже необхідно, щоб Львів став активною частиною культурного життя України


“Такі проекти створюються, аби підтримувати культурну галузь, адже необхідно, щоб Львів став активною частиною культурного життя України. А в рамках цього проекту, ми плануємо відродити вже існуючі кінотеатри та підтримати  існуючу на сьогодні кіноіндустрію. Тож це потрібно розвивати, незважаючи на те, що у наш час кіно більше використовують як засіб пропаганди. Ми маємо чудовий шанс перетворити його на засіб комунікації”, - зазначає Богдана Брилинська.


До слова, до участі приймаються проекти ігрових фільмів до 15 хвилин. Для цього потрібно заповнити та надіслати аплікаційну форму та додаткові матеріали на e-mail [email protected]з поміткою у темі листа «Конкурс кінопроектів 2015». Обов’язкова умова – зйомки мають відбуватись у Львові чи Львівській області із частковим залученням місцевих кінопрофесіоналів і волонтерів. У фіналі конкурсу буде обранотри кінопроекти, виробництво яких буде частково або повністю профінансоване.


Як зазначає керівник проекту конкурсу кінопроектів Жанна Озірна, до участі у зйомках планують залучити військових із зони АТО, та вимушено переміщених осіб у зовсім різних ролях.


Плануємо зробити невелику дистрибуцію цих фільмів як мінімум по бібліотеках і народних домах нашого міста й області“Ці люди можуть консультувати написання сценарію, брати участь у проекті як актори або ж помічники на майданчику. Також плануємо зробити невелику дистрибуцію цих фільмів як мінімум по бібліотеках і народних домах нашого міста й області, а якщо ці фільми, на нашу думку, матимуть фестивальне майбутнє, ми спробуємо надіслати їх на низку фестивалів», - розповіла Жанна Озірна.


Безпосередньо сам конкурс проходитиме у кілька етапів:






Подача аплікаційної форми та додаткових документів по проекту. (до 16 серпня2015)








Публічне представлення проекту (пітчинг) та оцінка проектів експертною комісією. (22серпня)








Оголошення переможців.(25 серпня)








Період виробництва фільмів, консультації з продюсерами Wiz-Art та представлення робіт.(до1 грудня)






Детальнішу інформацію про конкурс можна знайти на офіційному сайті Wiz-Art http://wiz-art.ua





В связи с событиями, происходящими в мире, многие комментарии приобретают всё более оскорбительный, а порой и вовсе экстремистский характер.

В этой связи редакция временно закрывает возможность комментирования на сайте.

Вместе с тем мы с уважением относимся к праву каждого читателя высказывать свое мнение, поэтому мы оставляем возможность обсуждения новостей в наших группах в социальных сетях: Facebook, ВКонтакте, Одноклассниках, Google+ и Twitter.