Сегодня: Воскресенье, 13 Ноября 2016 года
Общество

Львівський суд зобов'язав МВС провести службове розслідування щодо Деканоідзе

  •   Ильяс Горский  •   032.ua   •   10157
Львівський суд зобов'язав МВС провести службове розслідування щодо Деканоідзе




Сьогодні, 24 жовтня, Львівський окружний адміністративний суд задовольнив позов львівського активіста Святослава Літинського до Міністерства внутрішніх справ з вимогою повторно провести службове розслідування з приводу фактів ігнорування української мови у публічних виступах голови Нацполіції Хатії Деканоідзе.


Як розповів у коментарі 032.ua сам Святослав Літинський, у березні він вперше звернувся до МВС з вимогою провести службове розслідування з приводу того, що голова Національної поліції у своїх публічних виступах ігнорує українську мову.


“Я звернувся до МВС з проханням провести службове розслідування у березні, тому що на той час вона вже три роки перебувала в Україні, але українською так і не говорила. Втім, вони цього не зробили. Тому у травні я вирішив звернутися до суду”, - говорить Святослав Літинський.


Сьогодні суд задовольнив позов львівського активіста і визнав дії МВС протиправними щодо неналежного розгляду клопотання Святослава Літинського і зобов’язав повторно розглянути його клопотання.


Активіст переконаний, що сьогоднішнє рішення суду будуть оскаржувати в апеляційному порядку.


“Ця справа затягується ще з травня. Вони 5 разів не приходили на засідання і постійно намагалися його перенести. Це було схоже просто на затягування часу. Тому, думаю вони оскаржуватимуть рішення в апеляційному порядку”, - зазначив Літинський.


Нагадаємо, що минулого року Святослав Літинський отримав паспорт, який заповнений виключно українською мовою.


Також свого часу він домігся, аби пральні машинки маркували українською мовою, і виграв суд у компанії HP, а ще домігся того, що в автомобілях Volkswagen буде українська мова в мультимедійній системі.


А ще нещодавно львів'янин здобув перемогу у суді для підняття зарплати усім бюджетникам.



























Труш Ірина Володимирівна

www.032.ua





В связи с событиями, происходящими в мире, многие комментарии приобретают всё более оскорбительный, а порой и вовсе экстремистский характер.

В этой связи редакция временно закрывает возможность комментирования на сайте.

Вместе с тем мы с уважением относимся к праву каждого читателя высказывать свое мнение, поэтому мы оставляем возможность обсуждения новостей в наших группах в социальных сетях: Facebook, ВКонтакте, Одноклассниках, Google+ и Twitter.