Сегодня: Воскресенье, 17 Июля 2016 года
Происшествия

Рішення депутатів міськради: львів'яни по-іншому сплачуватимуть податок на нерухомість

  •   Игорь Паньков  •   032.ua   •   10344
Рішення депутатів міськради: львів'яни по-іншому сплачуватимуть податок на нерухомість




Рада внесла зміни до Положення про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Ними передбачено привести його у відповідність до норм чинного законодавства.


Про це повідомляє сайт міста Львова, 032.ua.


Як розповіли у прес-службі Львівської міськради, основні зміни передбачають зменшення пільги оподаткування з 80 до 60 кв м для квартир та зі 160 до 120 кв м – для будинків. Якщо ж людина має у власності і квартиру, і житловий будинок, то для неї встановлять пільгу 180 кв м (замість колишніх 200 кв м). Таким чином, мешканець буде сплачувати лише за зайву площу.


Також для власників чи співвласників квартири, площею понад 300 кв м, чи будинку, площею понад 500 кв м, сума податку, розрахована відповідно до Положення, збільшується на 25 тис грн. на рік за кожен такий об’єкт нерухомості.


За цими змінами мешканці міста сплачуватимуть податок уже з 2017 року.


Нагадаємо, цьогоріч львів’яни платитимуть за старими ставками, затвердженими на початку минулого року. Таким чином, пільга оподаткування для власників квартир становитиме 80 кв м, індивідуальних будинків – 160 кв м, а також квартир і будинків – 200 кв м.




www.032.ua





В связи с событиями, происходящими в мире, многие комментарии приобретают всё более оскорбительный, а порой и вовсе экстремистский характер.

В этой связи редакция временно закрывает возможность комментирования на сайте.

Вместе с тем мы с уважением относимся к праву каждого читателя высказывать свое мнение, поэтому мы оставляем возможность обсуждения новостей в наших группах в социальных сетях: Facebook, ВКонтакте, Одноклассниках, Google+ и Twitter.