Сегодня: Воскресенье, 13 Ноября 2016 года
Криминал

Рішення депутатів: Львів візьме кредит у розмірі 10 млн. євро на впровадження е-квитка у громадському транспорті

  •   Илона Мамаева  •   032.ua   •   9709
Рішення депутатів: Львів візьме кредит у розмірі 10 млн. євро на впровадження е-квитка у громадському транспорті




Сьогодні, 20 жовтня, під час пленарного засідання Львівської міськради, депутати ухвалили рішення “Про погодження умов кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку для реалізації проекту впровадження автоматизованої системи оплати проїзду у громадському транспорті м. Львова”.


“За” проголосував 41 депутат. Про це повідомляє кореспондент 032.ua.


Додамо, що ухвала викликала жваву дискусію серед депутатів. 


“Це є перша ухвала по впровадженню електронного квитка у громадського транспорті Львова. Дискусії були дуже активні на депутатських комісіях. Депутатська комісія з питань бюджету вчора розглядала це питання і вони завізували на розгляд ради, оскільки голосів, щоб проголосувати “за” не вистачило”, - зазначила директор департаменту економічної політики Ірина Кулинич.


У пояснювальній записці до проекту ухвали зазначається, що позичальником визначено Львівське комунальне підприємство “Львівавтодор“.


Обсяг та валюта кредиту – 10 мільйонів євро або еквівалент національної валюти за офіційним курсом Національного банку України на дату зарахування коштів на рахунок позичальника.


Строк на який надається кредит – 13 років з пільговим періодом 3 роки.


Схема погашення кредиту – 20 рівними платежами кожні шість місяців після завершення періоду дії зобов`язань щодо надання коштів.


Відсоткова ставка за користування кредитними коштами – 6-місячна Міжбанківська ставка Єврозони (Euribor) та маржа 7,0 % річних.


Кредит надається під муніципальну гарантію Європейському банкові реконструкції та розвитку з метою гарантування виконання зобов’язань Львівського комунального підприємства “Львівавтодор“.


Рішення було прийнято з поправкою депутата Романа Федишина. Зокрема, він запропонував, щоб в пункт 1.9 " Погашення кредиту та відсотків за користування кредитними коштами здійснюється за рахунок коштів Львівського комунального підприємства “Львівавтодор“ було внесено наступну правку:  "В тому числі погашення витрат на придбання пунктів обліку за рахунок перевізників та точок продажу".


"Якщо людина має кошти купити автобус, то вона має знайти кошти, щоб поставити пункт обліку", - зазначив депутат. 



























Труш Ірина Володимирівна

www.032.ua





В связи с событиями, происходящими в мире, многие комментарии приобретают всё более оскорбительный, а порой и вовсе экстремистский характер.

В этой связи редакция временно закрывает возможность комментирования на сайте.

Вместе с тем мы с уважением относимся к праву каждого читателя высказывать свое мнение, поэтому мы оставляем возможность обсуждения новостей в наших группах в социальных сетях: Facebook, ВКонтакте, Одноклассниках, Google+ и Twitter.